Sådan håndterer I sygemeldte medarbejdere

Sådan håndterer I sygemeldte medarbejdere

Få styr på de regler og muligheder, der gælder, når en medarbejder bliver langtidssygemeldt – og på samspillet mellem sociale ydelser og jeres pensionsordning.

Når en medarbejder bliver sygemeldt i længere tid, er der mange forhold, der skal tages i betragtning og administreres på forskellige tidspunkter.

En firmapensionsordning indeholder dækninger, som både understøtter den sygemeldte medarbejder og virksomheden. Ordningen sikrer, at der kan opnås økonomisk kompensation, så udgifter i forbindelse med sygefraværet kan begrænses, og så ansættelsesforholdet kan bevares.

Reglerne kan dog være svære at gennemskue og tidspunkter for anmeldelser til både kommunen og pensionsselskabet, er afgørende for, at de rette udbetalinger kommer i spil.

For jer, der har ansvar for virksomhedens personale- og lønforhold, er det af væsentlig betydning, at I har fokus på processerne, så forløbene bliver så lidt komplicerede som muligt og så I – i videst mulig udstrækning – kan understøtte den sygemeldte medarbejder.

Anne-Kathrine Vestergaard

På dette webinar møder du Anne-Kathrine Vestergaard, som er socialrådgiver i WTW.

Anne-Kathrine har et indgående kendskab til de mange involverede aktører og processer i et sygemeldings-, behandlings- og forsikringsforløb. Hun rådgiver WTW’s kunder – både virksomheder og medarbejdere – når de står i en svær situation, hvor de både skal håndtere sygdom, sygefravær og spørgsmål om ansvar og økonomi.

Anne-Kathrine vil på dette webinar give dig svar på:

  • Hvordan sygedagpengereglerne fungerer
  • Hvordan der anmeldes korrekt til pensionsselskabet
  • Hvilke dækninger i pensionsordningen, der kan anvendes ved sygdom
  • Samspillet mellem sociale ydelser og dækning ved tab af arbejdsevne
  • Hvor det oftest går galt – og hvad konsekvenserne er

Hvem?

Webinaret er for personer, der arbejder i HR eller med personale- og lønadministration.

Hvornår?

14. september 2023 kl. 13.00

Det foregår online via Microsoft Teams.

Hvis du bliver forhindret i at deltage, så kan du se en optagelse af webinaret. Det kan du ved at klikke på det deltagerlink, du modtager sammen med din tilmeldingsbekræftelse.

Hvor længe?

1 time

Pris

Det er gratis at deltage i webinaret

Kontakt

Har du spørgsmål, så kontakt WTW Event på dk-event@willistowerswatson.com

Tags: